Как да изберем правилно водоустойчива кутия за отливка от алуминий.

- 2021-03-29-

1. Изберете правилно степента на запечатване

Степента на IP защита е много важен фактор при избора на водоустойчиви разпределителни кутии. Според IEC-60529 броят на IP (Ingress Protection) е способността на обвивката да се противопоставя на проникването на твърди частици, а второто число е защитната способност на обвивката срещу капчици вода. Tenset водоустойчива леена алуминиева разпределителна кутия клас IP до IP67, което означава, че може да се адаптира към суровата среда.

IP класът е дефиниран само за обвивката, но оборудването също трябва да отговаря на съответните изисквания след инсталирането. Тоест, ако водоустойчивата кутия за свързване трябва да се монтира с кабелни водоустойчиви съединения, нивото на защита трябва да бъде по-високо от това на кутията (основните водоустойчиви кабелни съединения на пазара могат да отговарят на стандарта IP68).

2. Изберете правилния размер

Разбира се, изборът на правилния размер на водоустойчивата кутия първо се основава на размера на съществуващите компоненти и позицията на оборудването, което ще бъде поставено, за да се реши. Трябва обаче да помислим и дали в бъдеще ще се добавят нови компоненти и ако да, дали мястото е достатъчно. Също така е важно да се отбележи дали референтните размери, предоставени от доставчика на разпределителната кутия, са външни или вътрешни размери. Наличното пространство за инсталиране обикновено е по-малко от предвидените вътрешни размери, което също трябва да се отбележи.

3. Обърнете внимание кои части са включени в стандартната конфигурация на продукта

Повечето производители (особено местни производители) имат номера на продукти, които не показват кои стандартни части са включени. Обикновено се разбира, че разпределителната кутия съдържа капака, корпуса на кутията, уплътняващата лента и винта на капака. Според различните нужди производителите също ще бъдат оборудвани с фиксиран ъгъл на стената, монтажен под, кабелни съединения и други допълнителни принадлежности. За да избегнете проблеми по-късно, важно е да знаете какво е стандартно и кое не е задължително, преди да направите поръчка.

4. Дългосрочна работна среда на оборудването

Като правило купувайте само това, което е правилно, а не онова, което е скъпо. Водоустойчивата разпределителна кутия според различните цени на материалите също има големи разлики. Преди да изберете, първо трябва да разберете дали оборудването работи дълго време на закрито или на открито. Ако е първият, препоръчваме водоустойчива кутия за ABS с относително ниска цена. ABS може напълно да отговори на общите нужди на закрито с отличното си цялостно представяне. Ако това е най-добрата външна среда, използваща поликарбонатна водоустойчива кутия, тя има по-добра устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на топлина, забавяне на пламъка, UV устойчивост, анти-стареене и други свойства, отколкото материалите от ABS, разбира се, цената е и по-висока.